vrijdag 19 oktober 2012

sneakie, nieuwe molds, nieuw gips, en acrylic.

Lekker hoor 2 dagen extra vrij, ben heerlijk aan de freubel en van alles aan het uitproberen.
Ik kreeg gisteren mijn bestelling binnen met porselein gips en acrylic.
Ik kocht altijd mijn porselein gips bij de hobbywinkel en nu heb ik het ergens anders gekocht, het verschil is aanzienlijk, bij het openmaken zag ik al dat de nieuwe porseleingips veel witter was......de massa met roeren is veeeel fijner en het giet super fijn af.
Nadat het hard was, bleek ook nog eens dat het ECHT veeeeel harder is dan die uit de hobbywinkel.
Die van de hobbywinkel kon ik aan de achterkant nog wel een krasje met mijn nagel maken en bij deze die ik nu heb echt niet.
Dan heb ik ook acrylic one geprobeert, het is een acryl wat op gips lijkt......het is echt heeeeeeel sterk, en een beetje roomachtig van kleur.
Ik weet nog niet of ik het heel fijn spul vind, ik vond het gieten niet geweldig gaan en de prijs is ook aanzienlijk hoger dan de porselein gips.
Ik heb een foto gemaakt van mijn nieuwe gietsels.
Het klokje met de vogel is de linker met acrylic gegoten en de rechter met de nieuwe porselein gips.
De linker heeft wat luchtbellen en ik zal het deze week eens op mijn gemakkie nog maals gaan proberen en dan moet ik nog proberen of het te schilderen is.
En wat vinden jullie van het ieniemini fotolijstje?
Mijn schoonmoeder heeft afgelopen week 2 lijstjes van de Wibra meegenomen.....maar de gehele lijst was voor een kaart of scrapbook te groot dus heb ik alleen van het binnen lijstje een moldje gemaakt, en dit is het resultaat.

Dan ligt er nu ook nog een lieffie hard te worden wahahaha, ik hoop dat dit skelet hoofd lukt dan kan ik misschien eens iets leuks Halloweens maken.
Word vandaag vervolgd wahahaha.

En dan ben ik nog met een kadootje bezig, ik kan een sneakie laten zien......weet niet of ik het geheel hier de aankomende week kan laten zien omdat ik niet weet of de dame in kwestie voor wie dit is op mijn blog kijkt.

Nou dit was mijn berichtje voor nu even.
Ga zo de kinderen klaar maken en op zoek naar decoratie voor een herfstkrans die ik morgen met mijn Suus ga maken.

Fijne dag iedereen en tot later.

Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer.

Groetjes Jacqueline7 opmerkingen:

 1. Lekker bezig Jaqueline!Ziet er top uit! Enne... niet schrikken als hij straks BOE! roept he ;P
  Groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit, Jacqueline! Die porcelein gips is echt mooi wit, he?! En die acrylic? Net zo plakkerig als de hars? Je nieuwe mallen doen het weer goed. Het lijstje is prachtig geworden. Die swirl is ook gaaf en de steampunk tag......nouja, allemaal mooi! Ik ben door mijn silli heen...... Moet weer even wachten tot ik weer kan kopen. :-(
  Hele fijne zonnige dag!
  Groetjes, Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brenda nee de acrylic is niet plakkerig maar ik vind het een beetje dik om mooi te gieten en omdat je de component erbij krijgt en niet los te verkrijgen is moet je het dus echt zo doen als op de verpakking.....dan giet die niet echt heel fijn.Ik heb er gisteren iets meer component bij ingedaan maar denk niet dat ik dat elke keer moet doen want dan houd ik straks een halve zak van die poeder over wahahahaha.
   Mijn sketlethoofdje is trouwens ook gelukt, dit is een ander soort sillie, word wat steviger, voor gipsgieten is die wat stug maar voor klei is die ideaal......is ook iets goedkoper dan de sillie, scheelt 7 euro op 500 gram.

   Verwijderen
  2. Wow, 7 euro minder, klinkt erg prettig in mijn oren hihi. Heb je een naam voor mij? Dan ga ik even googlen.
   Ja , als iets te dik is giet het niet prettig meer. Ik heb dat ook al met gewone gips. Zeker kleine dingen is dan een ramp. De verhouding zal ook wel belangrijk zijn voor de harding, of niet? Net zoals bij hars. En engeltjes (overigens alles met vleugels, behalve prikinsekten, zijn bij mij favoriet.) Over anderhalve week komt een vriendin hier knutselen en die neemt engeltjes mee die ik dan kan mallen. Een engeltje in een hart bv. Zo leuk!

   Verwijderen
 3. Wauw, dit ziet er weer zo mooi uit.
  Veel plezeir bj het maken van de herstfstkrans.
  Groetjes Mirande

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow ook al weer zo mooi
  ik zou er toch maar eens over na gaan denken om een winkeltje te beginnen want ik zou ze allemaal wel willen (of ben ik dan te hebberig) whahahah
  gr Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leukerdjes zijn dit geworden, ik vid dat fotolijstje erg schattig en wat een mooi cadeautje, daar zal de dame in kwestie blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel dat je een kijkje op mijn blog komt nemen, ik word altijd heel blij van een reactie en lees elke reactie altijd met veel plezier.